“Best of Suite” eller “Best of Breed”?

Skal man vælge en enkel løsning med gennemsnitlig funktionalitet eller en sammensat løsning med state-of-the-art forretningsunderstøttelse?


Microsoft og SAP udvider i disse år funktionaliteten i deres ERP-løsninger væsentligt. Således er standardfunktionaliteten i fx Dynamics 365 BC og Dynamics 365 FO særdeles omfattende og rammer bredt inden for mange brancher. Dermed kan en del specialtilretning sløjfes og en række specialløsninger fra ISV'er kan undværes.

Det lyder jo umiddelbart rigtigt godt og billigt for kunden. Men er det også dét i praksis?

Som hjælp til at vurdere, hvad der giver jer de største kommercielle fordele, får du her et overblik og en række anbefalinger fra Lennart Garbarsch, der på sidelinjen har ”været med” i mere end 350 ERP-projekter gennem de seneste 10 år.


Best of Breed vs. Best of Suite


Best-of-Suite

Fordele

 1. Alle komponenter og funktionalitet er indeholdt i ERP-systemet og man kan benytte ”standard” ved at tilpasse forretningen.
 2. Der skal ikke købes flere systemer
 3. Man har kun én eller få leverandører at holde styr på
 4. Systemlandskabet ved opgraderinger er enkelt

Ulemper

 1. Man opnår ikke en 100%-løsning, da ERP producenten og ERP huset ikke kan være eksperter i alt. ERP systemet har måske 80% af relevant funktionalitet og er typisk tilpasset virksomhedsstørrelse, men ikke specifikke forhold, fx branche, internationale standarder og sprog, compliance- kunde- og lovkrav i jeres branche og i de geografiske områder I er til stede i.
 2. Mindre agilitet og færre muligheder for at lave unikke løsninger.
 3. Typisk højere vedligeholdelse på sigt, fx til dokumenthåndtering og elektronisk udveksling af dokumenter.


Best-of-Breed

Fordele

 1. Ingen leverandør/producent er den bedste til alt. Derfor samler man industrieksperterne, der både har viden og erfaring inden for eget markedssegment, og får de bedste løsninger, som er udviklet præcist til specifikke formål.
 2. Man får omfattende viden og erfaring fra tilsvarende kunder/brancher ind i sin ERP løsning
 3. Man slipper for tilretninger og ”spaghetti-programmering” i sit ERP system
 4. Mindre vedligeholdelse på lang sigt
 5. Mindre afhængighed af enkeltpersoner

Ulemper

 1. Der skal oftest konfigureres og integreres mere ifm. implementeringen – og det stiller krav til egen projektledelse og viden

Hvad er det rigtige valg for os?

Et ERP system kan på mange måder sammenlignes med en bil. Begge komplekse størrelser med kritiske funktioner. Man kan stille sig selv spørgsmålene:
• Hvorfor findes der ikke biler, som kun benytter én producent til alt fra lygter, batterier, rat, ophæng, motor, chassis og dæk?
• Findes der én producent, der kan dække alle behov med én bilmodel?


Hvis I er en lille virksomhed med simpel infrastruktur eller forretningsmodel

Best of Suite er typisk velegnet til mindre virksomheder med statiske dokumenter med få variationer.

Selvom ERP-producenten fortæller, at al funktionalitet er tilstede i ERP-systemet og kunden mener at være ”meget tæt” på standard, skal der typisk rigtig meget kodning til alligevel – specielt ved globale udrulninger.


Hvis I er en større og mere kompleks eller global virksomhed

Best of Breed er typisk velegnet til virksomheder med flere enheder, regnskaber, regioner/lande og behov for specialtilpasning til forskellige modtagere. Fx ved globale udrulninger i organisationer med fx både produktion, supply chain, expense management, retail og B2B distribution.

Best of Breed vælges ofte af større virksomheder, hvor man har erkendt, at one size doesn’t fit all og som vil have mest muligt ud af sin teknologi.


6 gode råd til Dynamics FO og BC løsninger

For at komme frem til rette valg kommer her 6 gode råd til store Dynamics FO og Dynamics BC løsninger:

 1. Træf et valg om det skal være Best of Breed eller Best of Suite og vær konsekvent med dette i hele projektet – uanset om det er inden for workflow, Document Management, Finance eller Expense management. Alene dét at være konsekvent sparer jer typisk for ca. 8% af udgifterne
 2. Stil krav til Best Practices og udfordre leverandøren på referencer/cases
 3. Undgå for meget tilpasning af ERP-systemet
 4. Inddrag den bedste (dokumenterede) viden i dit projekt fra leverandøren
 5. Inddrag dine egne erfarne kolleger inden for de forskellige områder
 6. Forvent, at du selv skal deltage i projektledelse og sæt tid af til test – også fremadrettet (og specielt ved CLOUD baserede løsninger, der jævnligt opdateres)

Om forfatteren

Lennart Garbarsch har arbejdet med dokumenthåndtering til ERP-systemer i mere end 10 år og har viden fra +350 ERP-implementeringer. Han er desuden partner i Tabellae - verdens største specialiserede Output Management konsulenthus med flere end 500 løsninger til ERP-implementeringer i bagagen.

Kilder:

https://www.listedtech.com/blog/best-of-breed-versus-best-of-suite

https://www.gartner.com/en/marketing/insights/daily-insights/marketers-who-take-a-best-of-breed-approach-use-more-technology-

https://www.gartner.com/en/marketing/insights/daily-insights/marketers-who-take-a-best-of-breed-approach-use-more-technology-

Hvilke resultater kan dere oppnå?

Få utført ROI-beregning

Få utført ROI-beregning

Ring eller skriv til Tim Janum
+45 5154 1523
Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den.

Bli kontaktet

Vil du gjøre ditt neste ERP-prosjekt enklere? Legg igjen din kontaktinformasjon, så tar vi kontakt så raskt som mulig.

Tabellae anbefales av ledende ERP-hus

 • Columbus
 • Cgi
 • Cepheo
 • Implema
 • Bredana
 • Tieto Evry
 • Fujitsu
 • Essence Solutions
 • Axdata
 • Cloud Agility
 • Norriq
 • Abakion

Om Tabellae

Tabellae er et implementeringshus med fokus på faktura, tilbud og andre Output fra forretningssystemer. Vi reduserer kostnader med utvikling og utveksling av forretningsdokumenter og reduserer risiko betydelig i ERP-prosjektet, slik at dokumentene blir raske å lage, enkle å endre, billig å oppgradere, og dere kan gå live på tid og budsjett.

Få nyhetene først

Vær mer oppdatert enn dine konkurrenter, og lær mer om Output Management.

  Få artikler og ny kunnskap på LinkedIn
 Få våre nyhetsbrev 
Tabellaes YouTube  Se videoer og få ny kunnskap på YouTube